Welkom@eek


Ons verhaal

Of het nu koffie, thee of cacao is, bij EEK zijn we gek op mooie levensmiddelen met bijzondere verhalen. 

 

Daarom halen wij de beste koffiebonen uit landen als: Guatemala, Brazilië, Colombia, Java, Ethiopië en Kenia om je te verrassen met de mooiste koffie aroma’s. Ieder land heeft zijn eigen specifieke smaak kenmerken. Zo heeft koffie uit Guatemala vaak tonen van karamel en toast en de koffie uit Brazilië vaak een volle body met zoete tonen van noten en chocolade.

 

Wij selecteren koffie van hoge kwaliteit en leveren de bonen lokaal en vers gebrand, waardoor er veel meer te proeven is. 

 

More than just great coffee!

Maar eek is meer dan alleen maar lekkere koffie. Bij EEK is het onze missie om koffieliefhebbers op de meest duurzame manier te laten kennismaken met de lekkerste koffie variaties. Van premium koffieblends tot aan de mooiste specialty coffees, rechtstreeks van de plantage. 

 

Daarom doen wij zaken op basis van vijf duurzame principes:

 

1. Traceerbaar

De herkomst van onze koffie is bekend, omdat ze Rainforest Alliance of biologisch gecertificeerd is. En onze specialty coffee is rechtstreeks ingekocht via direct trade.

 

2. Eerlijk & Transparant

Samen met onze partners werken wij duurzaam en bewust aan onze producten, daar hoort transparantie en een eerlijke beloning voor de koffieboer bij.

 

3. Lokaal & Vers gebrand

Wij leveren onze koffie lokaal en vers gebrand. Vers betekent bij ons niet ouder dan 12 weken. Koffie is namelijk het lekkerst van 14 tot 90 dagen na het branden. 

 

4. 100% Natuurlijk

WeNature, daarom kiezen wij voor kwaliteit en zijn onze producten 100% natuurlijk. #Gezond&Lekker

 

5. Klimaat Positief

Om een positieve bijdrage te leveren aan deze wereld, hebben we de eekpremie bedacht, € 0,50 per kilo koffie. Van de helft planten we bomen en de rest investeren we in duurzame zon- en windenergieprojecten. Zo compenseren wij minimaal 3 keer de Co2 uitstoot van 1 kilo koffie, zodat we Klimaat Positief zijn. #Positive Energy

 

Co f f e e   t o   c h a n g e   t h e   w o r l d !

 

Sinds juli 2015Onze koffie

Espresso Blend - Medium roast - Guatemala-Brazil

EEK biedt koffie van de hoogste kwaliteit, welke op eerlijke wijze is geproduceerd. De variant die wij eind 2015 geïntroduceerd hebben is een 100% Arabica Espresso Blend uit Guatemala & Brazilië.

 

We hebben de koffie medium gebrand en hij heeft een intense chocoladegeur gecombineerd met tonen van karamel en een aangename fruitigheid.

 

Deze koffie is Rainforest Alliance gecertificeerd en dus op eerlijke wijze geproduceerd met aandacht voor mens en milieu. 

 

Ideaal voor de volautomaat of espresso machine en geschikt voor de liefhebber van zowel espresso, lungo als ook cappuccino. Meer...

 


Shop

koffie