· 

Nieuwsbrief Moederdag

dat verdient ze, toch?!

Omdat je moeder het verdient en jij haar deze week daarvoor lekker in de watten legt, hebben wij een hele speciale koffie in de aanbieding. Hiermee maak je misschien wel de lekkerste cappuccino die zij ooit geproefd heeft. De Brazil specialty, onze mooiste koffie vol, zoet en romig met tonen van chocolade en noten die perfect samengaan met de melk in een cappuccino.

Op al onze varianten en bij bestelling vanaf 30 euro nu 
15% korting met kortingscode: Moederdag

Bestel koffie voor moederdag met 15% korting

Bestel je 6kg of meer van onze Guatemala-Brazil of Italian style, dan doen we er deze week ook nog gratis een zak Brazil specialty coffee voor je bij. De kortingscode kun je bij het afrekenen in de webshop invoeren. Deze aanbieding is geldig van 3 mei tot en met a.s. zondag 9 mei.

Maak zelf de lekkerste koffie specialiteiten

Veel mensen denken dat je de duurste apparatuur nodig hebt om de lekkerste koffierecepten te kunnen maken. Maar dat is dus helemaal niet waar. In de basis heb je slechts een volautomatische espresso machine en een losse melkschuimer nodig om zelf een lekkere espresso of cappuccino te kunnen maken. Neem bijvoorbeeld de Delonghi ECAM 22.110.B Magnifica, Deze is nieuw al verkrijgbaar voor zo’n 299 euro bij expert en bol.com.

Wij vinden dit bij EEK een hele fijne machine waarmee iedereen heel gemakkelijk zijn eigen voorkeur kan bepalen wat betreft sterkte en hoeveelheid in het kopje. Standaard is de molen misschien nog een tikkeltje te grof afgesteld, maar als je de molen ietsje fijner zet (let op, dit mag je alleen tijdens het malen doen) komt er echt een prima espresso uit deze machine. En laat de espresso nu precies de basis zijn voor nagenoeg alle koffierecepten, dan weet je dat je hiermee echt goede resultaten kunt boeken...

Melkschuimer

Wil je zelf ook graag een mooie cappuccino maken dan adviseren wij een losse melkopschuimer: bijvoorbeeld de WMF Lono - Melkopschuimer, deze kwam als beste uit de test van Koffie, thee cacao magazine en kost circa 110 euro. Als nr. 2 eindigde de Jura - Melkopschuimer, verkrijgbaar vanaf 92 euro bij Bol.com. In combinatie met Arla biologische volle melk heb je dan gegarandeerd een goed melkschuim om de mooiste koffierecepten te kunnen maken.

 

Koffie recept: Moederdag Cappuccino

Veel mensen zijn gek op een heerlijk romige Italiaanse Cappuccino, maar hoe maak je die thuis nu het lekkerst?

1. Gebruik voor de lekkerste cappuccino onze EEK Brazil Specialty coffee of de Guatemala-Brazil medium roast, deze combineren het lekkerst met de melk, omdat de Braziliaanse koffie veel tonen van chocolade en noten bevat.

2. Maak een sterke espresso met maximaal 50ml water, het liefst in een voorverwarmd kopje! Zorg ervoor dat de bonen fijn worden gemalen voor het beste resultaat.

3. Gebruik het liefst een (biologische) volle melk van bijvoorbeeld Arla voor een mooi melkschuim. Doe voldoende melk in de melkschuimer en probeer ervoor te zorgen dat de espresso net iets eerder klaar is dan het melkschuim.  

4. Als de melkschuimer klaar is, wals de melk dan een aantal keer rond en tik met de onderkant van de melkkan een aantal keer op het aanrecht (tip: theedoek tussen het aanrecht en de kan en je hand bovenop de melkkan), zodat alle luchtbellen eruit kunnen ontsnappen. Wals daarna de melk nog een aantal keer rond, totdat ze gaat glimmen en schenk dan vanaf 10cm hoogte boven het kopje de melk in/door de espresso heen (breng aan het einde de melkkan tot aan de rand van het kopje). Hier kun je dus ook opzoek gaan naar de voor jou perfecte cappuccino door meer of minder melk(schuim) te gebruiken.

Een stukje melk of pure chocolade erbij maakt het helemaal compleet, geniet ervan!


Samen de natuur in...

Naast van lekkere koffie houden wij van de natuur. Daarom deze tip maak een lekkere boswandeling komende week of weekend. Misschien wel met je moeder 😊

 

Fijne moederdag!

eek, more than just great coffee

 

Vergeet niet je koffie te bestellen

Op al onze varianten en bij bestelling vanaf 
30 euro nu 15% korting met kortingscode: Moederdag