· 

Nieuwe verpakking EEK coffee


Een kopje koffie drinken voor een groenere wereld

EEK brengt eerste 1kg verpakking eerlijke koffie op de markt

 

ZEEWOLDE, 8 MAART 2018

Het klimaat helpen door een kopje koffie te drinken?

Ja hoor, dat kan. Het nieuwe koffiemerk EEK coffee helpt koffiedrinkers om een bijdrage te leveren aan het milieu. Van elke kilo koffie investeert EEK een vast deel in schone energie, zoals wind- en zon. Daarmee compenseert ze niet alleen de CO2 uitstoot voor de eigen productie maar wil ze ook echt een groene footprint achterlaten. Tijdens de week van het Amsterdam Coffee Festival lanceert het jonge bedrijf uit Zeewolde de eerste 1 kg verpakking. 

 

Natuurlijk staat de kwaliteit van de koffie voorop bij EEK. Die is afkomstig van duurzaam gecertificeerde koffieplantages in Guatemala en Brazilië. Maar eek gaat verder dan alleen maar lekkere koffie. Even net zo belangrijk in de bedrijfsvoering zijn integriteit en transparantie. En onze planeet. 

 

Planeet

Want als we nog langer wachten zijn we straks te laat om klimaatverandering te stoppen, stelt Marcel Weijers, een van de oprichters van EEK. “Daar willen we graag met onze productie iets aan doen. We zien het dan ook als onze missie om koffieliefhebbers op de meest duurzame wijze kennis te laten maken met premium koffie.”

 

Duurzame koffie

Om die missie te voltooien bestaat het werk van EEK uit drie onderdelen. Zo is alle koffie die het bedrijf gebruikt voor haar blends op duurzame wijze geteeld en verhandeld. De koffie is bij voorkeur gecertificeerd met het Rainforest Alliance, Fairtrade of Biologisch keurmerk of ingekocht via direct trade. Verder is alle koffie 100% natuurlijk, en dus vrij van kunstmatige toevoegingen. 

 

Eekpremie

Daarnaast investeert EEK coffee een vast deel van elke kilo koffie voor 100% in duurzame groene energieprojecten, zoals wind en zon. “Met deze eekpremie compenseren we niet alleen de CO2 uitstoot van onze koffieproductie, maar laten we echt een groene footprint achter”, benadrukt Weijers. “We helpen zo de wereld een beetje groener achter te laten voor onze toekomstige generaties.”

 

Om de nieuwe verpakking te vieren, start EEK deze week met een actie. De 1kg verpakking is van 9 maart tot 1 april bij een minimale afname van twee kilo voor 15,95 euro te bestellen, zonder extra verzendkosten, in plaats van de gebruikelijke prijs van 18,95 euro.