· 

Echt eerlijke koffie met een groen kikkertje

Geplaatst op oktober 25, 2016 door RAINFOREST ALLIANCE Een bijdrage leveren aan een betere wereld? Je kan geld doneren aan een goed doel of vrijwilligerswerk doen. De mannen van eek zijn koffie gaan verkopen. Van elke kilo die ze verkopen doneren ze een euro naar een goed doel. Het eerste doel is een lokale school in Guatemala, waar de kinderen van de koffieboeren en hun personeel naar toegaan. Ook is de koffie van eek Rainforest Alliance gecertificeerd. “Wij willen het koffiemerk zijn waar iedereen blij van wordt.” Echte, eerlijke koffie. Dat is waar eek voor staat. Sinds begin dit jaar is het via de webshop en bij verschillende bedrijven te verkrijgen. Het idee om daarvoor te gaan ontstond begin 2015 bij een groepje vrienden uit Zeewolde, Flevoland. Een van hen was net terug uit Guatemala, waar hij een jaar had gewerkt en voor het eerst op een koffieplantage kwam. Hard werken, weinig verdienen

“Toen hij terugkwam wilde hij meer dan alleen maar werken in de IT”, vertelt Rémi Jansen, een van de oprichters van het nieuwe eerlijke koffiebedrijf. “Tijdens zijn tijd in Guatemala had Thomas gezien hoe keihard de mensen op de koffieboerderij moesten werken om uiteindelijk niet heel veel te verdienen”, legt Jansen uit. “Het meeste geld dat verdiend wordt met de koffie komt niet bij de medewerkers en de boeren terecht maar bij de coöperaties en tussenhandel. Hij nam zichzelf voor het anders te doen.” Met deze ervaring kon Thomas zijn vrienden overtuigen om eek op te zetten. “Een derde vriend van ons, die als barista werkte, kwam er ook bij. We bedachten een naam. Iemand die we via via kennen werkt in de grafische industrie en kon ons helpen met een logo. Toen zijn we onze merknaam gaan registreren.”   

 

Download hieronder het hele artikel als pdf

 

Leuk artikel over eek coffee in 'The Frog Blog' van Rainforest Alliance.

Geplaatst op 25 oktober, 2016 door RAINFOREST ALLIANCE

Download
The Frog Blog
eek coffee
Echt eerlijke koffie met een groen kikke
Adobe Acrobat document 407.3 KB